Tuesday, December 28, 2010

AKU,BERUK N PENYAPU :))

sila2 lah baca cerpen nie yer.. (cerita sebenar x tpu k )
pagi dlm pukul 10 am,aq masih tdo d atas katil dgn nyamanyer.. :) niat d aty nak bangun tp hati kecilku berkata (ala masih awal lagi kowt.. lekkkluuu!!! ) so aq teruskan tdo..ttpi aq cm tak sdp aty..then aq pon buka mata yang masih mengantuk perlahan2.. TIBA2.. aq ternampak satu makhluk yang memiliki bulu seluruh badan,bermata bundar,serta ber ekor panjang..smbil memerhatikan aq tido..dlm keadaan mamai , aq mengambil masa untuk merealisekan ape makhluk yang sedang memerhatikan aq dari tadi.. 

OHHH MASYAALLAHHH!!! BERUKKK!!!!!!! aq terjerit dlam aty pada mulanye.. then ape lagi.. kaki aq membuka langkah seribu!!! LARIII.. smbil jerit dengat kuat.. beruk yang tadinyer memerhatikan aq itu terus terkejut dgn reaksi aq bagai kene rasuk tu..ok now aq taulah terkejut beruk tu cmner..sbb da tgok sendiri muka terperanjat beruk uh.. then beruk itu turut kejar aq smpai ke ruang tamu..

Bagai tak cukup tanah aq lari.. ahahha kelakar! dgn segera aq capai penyapu kayu yang berwarna biru..penyapu tu baru sahaja d beli oleh mak aq.. secara spontan aq menghentak2kan penyapu tu pada lantai ruang tamuku..tujuan untuk menakot takutkan beruk tersebut..tujuan kedua untuk menghalau beruk tersebut..tpi beruk tu seolah2 tidak paham tujuan aq...haishh tagan,kaki,serta badan (seluruh badan la) mengeletar..akibat ketakutan yang melanda..



beruk tersebut tidak berganjak dr tempat td...jarak nye tak lah jauh sangat dr aq..warghhhhh.. lam aty aser cm nak mati..ahhahha ohhh yaaa! lpe lak dgn pantas aq menyelok poket seluar yang mengandungi hp csl g6 aq..ahahha (promote2) dgn pantas jari jemari yang halus ini menekan no telefon mak ku.. dgn suara yang terketar2 smbil menangis teresak2 aq berkata "mak!! cpt balik..ada beruk nie kaco aishah!!!! " wuwuuw... mak dgn terperanjat kata "beruk pe lak nie? ahaha (smpt lagi gelak tuh aishh ) okok mak balik skunk"

beruk dr tadi tgok je aq.. aq sempat la baling bantal kat sofa umah aq uh.. tp die elak..da macam pekerja sarkas da aq nie..ahahah ok kembali kepada cerita tadi.. setelah gagal sesi ketuk mengetuk lantai dgn penyapu..aq try la baling botol air yang aq beli di jusco ngan mayo kat mid.. pon tak berjaya..aq terus lagi mengetuk penyapu tadi ..pukkkk! adoiiiiiiiiiiiii!! pukulan penyapu td tersasar kat jari kaki aq! waaaaaaaaa!!!!! sakit! wuwuuwuuw... hectic giler! las2 tamatlah riwayat penyapu tu..sbb aq pukul penyapu tu kat lantai umah aq smpi patah..aahha kejam kat lantai bukan kat beruk uh..



haish kat lam aty smbil berdoa agar beruk nie tak menyerang n mohon agar mak cepat smpi..ayh lax kuar tak bawak fon.adoiiii... tyme aq cbe utk halau2 tu leh lak beruk uh acah2 utk takotkan aq! waaaaaaaa...beruk jahat! ishhh aser nak sekeh jer die uh tapi tak berani! wuwuw...

akhirnye mak aq smpi juga..mak aq kejar beruk uh..smpi keluar rumah..ahah lawak2!!! then bila beruk uh da lari lintang pukang ke belakang umah.. mak aq kembali jenguk aq kat lam umah..kat tgn aq ada sebatang penyapu yang sudah patah..

smbil aq menangis aq menghulurkansebatang penyapu itu pada mak aq..smbil berkata "mak sorry aishah da wat penyapu baru mak patah" wuwuwuw.. 

mak jawab "YA ALLAH budak bertuah nie.. smpi patah penyapu mak d kerjakan! macam mner leh patah.. 
dan bebelan seterusnya..

lam aty aq kater..ish mak nie penyapu yang d sayang..bukan nak tnye aq ok ke tak..ahahhaha..

then baru mak kate..aishah ader pape tak? beruk tu serang tak? yessssssss!!! itulah soalan yang d nanti2 kan...ahhahah aq pon cerita dr A smpi Z ... 

okey mengaku sgt2 hari smalam 28/12/2010 aq kene KETAWAKAN oleh family aq,JIRAN sebelah rumah,kawan2 sume..wahahha 

mak,ayh,n akak2 aq kater "ALA BERUk UH SBNRNYE IALAH PUTERA BERUK.. ko kan nak sgt ada putera katak.. tp putera katak tak muncul2 ha dtgla putera beruk! =='

tapelah asalkan aq selamat ..harap2 lpsnie tade la binatang2 nak kaco aq lagi.. nak tahu tak binatang ape yang penah kaco n wat aq jerit smpi satu kampong tahu? 
1.anjing kejar aq semasa aq nek basikal...sebaik ader org lelaki hensem selamatkan aq dgn baling batu kat anjing uh.. wink3 <3
2.kelawar.. aq tak tahu la kan..mcm mner kelawar uh masuk..dye sesat! dua ekor kelawar.. dok pusing2 kat ruang tamu aq nie..wuwuuw seram2! ttbe teringatkan kat citer hantu DRACULA!! wahahha
3.nie la baru2 nie BERUK MAKNYE! kuang asam ko beruk!!!!
4. nie da besa da lipas! aq jerit sikit2 jer..ahahah

ok harap2 kejadian spt nie aq jer yg alami..ahaha alhamdulillah aq tade sakit jantong.. ;))


2 comments:

evasofea (bukan nama sebenar) said...

ahahahahah.giler lawak giler.yg x thn ader gak nmer aku lam uh..HAHAHAHAHAHHAHAHHA.

fesyendisaster said...

ahahahhahhahaha...ko baca dah lawak..tak dgr citer real aq lagi..ahhahahaha.. fuhhh GERAM AQ NAN BERUK TU!