Thursday, May 12, 2011

Baik lah coklat !

COKLAT 

spe suka coklat sila angkat tangan !! ? 

okey macamlah aku nampak kan korg angkat tangan, 
and aku tahu ramaiiiiii antara kawan2 aku yang gila kan coklat
dan aku baru berjinak2 untuk suka kan coklat
tapi sejak sejak la nie aku macam jatuh hati pulak dah kat coklat
sbb rasa dye yang sedap dan YUMMY !

sedap, sedap jugak.. korg dok sumbat je coklat tu tahu tak kebaikan coklat nie ? 
okey spe2 yang belum tahu lagi kebaikan coklat tu hape meh sini aku bagi tau kat korg eh ..


  • coklat kan mempunyai bahan anti kerosakkan gigi macam tannin, kasein ha bahan2 macam tu lah .. dye leh jadi pelincir utk halang pembentukan plak pada gigi korg ! (bagus kan ? )
  • coklat jugak merendahkan paras kolestrol dlm darah ! sbb coklat mengandungi lemak koko sebnyak 328.2%
  • kalau korg tension, sedih2 moh le makan coklat sbb coklat mampu memberi kesan ketenangan pada otak korg dan juga mampu meningkatkan daya ingatan,, haha so law nak exam kne borong coklat ! (suka aty jer an ?) haha
  • coklat mengandungi ANTIOXIDANTS! lebih dari TEH HIJAU (teh minyak wangi) haha .. antioxidant nie mampu mencegah kanser,sakit jantung dan yang paling penting dye dapat mencegah proses penuaan ! yeahhh anda bakal tak tua !! haha (awet muda lah korg! )
  • untuk mereka2 yang nak diet ehem ehem korg leh buat air coklat panas sblom mkn nasi sbb nnti korg dah x de selere makan bila dah minum tu.. sbb coklat juga boleh mengurangkan nafsu makan.. :)
  • coklat juga kalau d amalkan dapat mengurangkan percentage untuk mendapat penyakit jantung ! kalau sayang jantung korg so, mknlah coklat ! :)
okey smpi disini sahajalah cik aishah azmi ingin berkongsi cerita ,, arious !

jgn lpe makan coklat pasti hidup akan ceria ! :)))

2 comments:

mayo mayonisofea. said...

haaa nti kt umah sewa mlm2 kita minum hot choc je la eh?dapnyoooo:D
nasi tghari je/pagi roti.;p

fesyendisaster said...

haha wokeyyy !! :D