Monday, May 9, 2011

kenderaan dua roda yang di kayuh ..

ceteka ceteka ceteka 
apekah kenderaan yang mmpunyai dua roda yang perlu di kayuh ?
anda d beri 5 minit untuk menjawab soalan gedik nie.. 
haha

BASIKAL atau dlm bahasa jawanye BICYCLE..
itulah jawapanye !

tahniah bg siape2 yang mampu mnjawabnye.. sorry xde hadiah hahaha..

kenapa basikal jadi topik untuk entry kali nie? 

HOHO sbb next sem saya akan BERBASIKAL as kenderaan nak ke kelas .. COMEL kan? haha
COMEL lah sgt kan lau tyme ujan nek basikal.. hauuu hauuu.. (ader ker mak aku cdgkan pakai payung smbil bawak beskal) huhu..

okey,, aku dah rambang mata tengok jenis2 beskal yang nak d beli.. aku nak dye warne pink! yang ada bakul kat depan.. n taknk tggi sgt .. yang sedang2 jer.. harga dye xnaklah yg terlalu mahal.. kira bajed dlm rm400 ke bawah la.. haha 

jom usha2 beskal cuci2 sikit mate tuh.. haha 


pinky !!

mcm basikal lumbe da.. haha melampau sgt lau aku nak beli beskal nie kan.. haha


comel kan ? haha


blackyyy


comel gak warne kuning nie.. haha mayoooo!


nie chuntedd kan? tp mahal !


white n black ! comell :)

ha nie lah antara beskal yang cun n hensem bg aku la.. haha  
or 
nak lagi murah aku prefer beskal nie .. murah je wehhh 

 comel kan ? warne warni gitu...


haha nak sgtkan beskal pink ! amik kau! haha

tp dua gmbr beskal nie mmg taklah kalau aku nak nek kan? muat ker? tett!! blom gerak dah terabai skru2 sume.. hahahahahahahahaha !!

tp setelah bincang punye bincang ngan parent aku.. conclusion is,, BELI JER KAT PILAH.. hahaha

so,, beskal aku nnti made in pilah yer!

sekian ..


p/s : tak sabar doe nak nek basikal p kelas ! awwwwwwwww <3

4 comments:

mayo mayonisofea. said...

kuning haku dh coppp!;p

fesyendisaster said...

tahu tahu.. haha takot bebeno dye ! mines is pink .. haha

aimi najibah^^ said...

aku nk tumpang beskal cha jela sb beskal cha wrne pink..hahaha..mcm ko ajak je kn ko nek ngn aku?hahaha

fesyendisaster said...

haha ha!! dah tahu pown jawapan dye an ? :P bole2 nek r tp no money no talk aw.. HAHAHA